За нас   |   Услуги   |   Контакт с нас   |     |   Български   English
0800 18 18 9 [email protected]

Китай, Хонконг и Макао - с водач от България!

Бюлетин

Календар

Наши клиенти са

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Китай, Хонконг и Макао - с водач от България!
10 дни / 7 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
17.09.2020 от 4299.00 Резервирай
13.10.2020 от 4299.00 Резервирай
14.04.2021 от 4299.00 Резервирай
20.05.2021 от 4299.00 Резервирай
19.09.2021 от 4299.00 Резервирай
26.10.2021 от 4299.00 Резервирай
14.04.2022 от 4299.00 Резервирай
22.05.2022 от 4299.00 Резервирай


Програма по дни

Ден 1
Отпътуване в 21:40ч. от Терминал 2 на летище София за Пекин през Истанбул. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане в 23:05ч. в Истанбул.
 
Ден 2
В 01:25ч. излитане от Истанбул за Пекин. Пристигане в Пекин в 15:25ч. Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава „Северната столица“. Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер до хотела. Настаняване  хотел „Beijing Phoenix Suyuan Hotel” **** (или подобен). Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад „Тиенанмън“ – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Свободно време или по желание посещение на кунг-фу шоу. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (6500 км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Участие в чайна церемония – подготовка и поднасяне на местни видове чай. Отпътуване за Сиан в 17:37 ч. с високоскоростен влак. Пристигане в Сиан в 22:52 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание посещение на музикално и танцово шоу, разкриващо историята на династия Тан. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Посещение на манастира, където се намира Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан и свещено място за будистите. Програмата продължава с изкачване на пагодата, разходка покрай древните градски стени и посещение на Музея за изкуството на династия Тан. Въпреки че музеят е построен между 1983 и 2001 год., външният му вид напомня архитектурния стил на династия Тан. Следобед отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак. Пристигане в Шанхай. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание вечерна атракция – круиз по река Хуанпу с великолепна вечерна панорама към модерния бизнес район. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Туристическа програма в Шанхай: Храмът на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма; разходка във френската зона; посещение на градината „Юйюан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство; Старият град от 10 в. (Chinatown), обграден с високи стени, съхранил автентичните си улици, къщи и храмове. Свободно време с възможност за изкачване до наблюдателната площадка на Shanghai Tower и разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и улицата „Нинджинг“. По желание посещение на традиционно акробатично шоу. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.
 
Ден 8
Закуска (или сух пакет). Трансфер до летището за полет до Хонконг. Кацане на летището в Хонконг. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотел. Настаняване. Панорамна обиколка: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и множество рибни ресторанти, заемащи голяма част от неговото пристанище. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

Ден 9
Закуска. Екскурзия до Макао – един от най-богатите градове в света (около 6 часа). Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметници и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“ казиното Венеция - едно от най-големите в света. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към старите градски стени, които в миналото са били част от военната отбранителна мрежа в Макао и храма „A-мa“ – най-старият в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Трансфер до летището. В 22:45ч. отпътуване за България през Истанбул. 

Ден 10
Пристигане в Истанбул в 05:05ч. 07:50ч. отпътуване за София. 09:05ч. кацане на летище София (Терминал 2).
 
Продължителност на туристическата програма: 10 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 353 EUR
Допълнително легло в двойна стая (след потвърждение) - настаняването е включено в основната цена
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Виза за Китай (заплаща се с депозита) до 100 години / 80 USD
 
Кунг-фу шоу в Пекин (при минимум 10 записани туристи) до 100 години / 23 EUR
 
Музикално и танцово шоу представящо династия Тан в Сиан (при минимум 10 записани туристи) до 100 години / 23 EUR
 
Акробатично шоу в Шанхай (при минимум 10 записани туристи) до 100 години / 20 EUR
 
изкачване на наблюдателната площадка на Shanghai Tower от 1 до 100 години / 45 EUR
 
Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 10 записани туристи) до 100 години / 20 EUR
 

Пояснения:
 • Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
 • Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.80 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
 • Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.
 • Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
 • Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
 • Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)
 • Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!
 • Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туриста.
 • Разписание на полета:
 • TURKISH AIRLINES октомври
 • София - Истанбул 21:40 - 23:05 (продължителност на полета 1 ч. и 25 мин.)
 • Истанбул - Пекин 01:55 - 15:55 (продължителност на полета 9 ч.)
 • Хонконг - Истанбул 22:45 - 04:55 (продължителност на полета 11 ч. и 10 мин.)
 • Истанбул - София 07:50 - 09:05 (продължителност на полета 1 ч. и 25 мин.)
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Възможно е да се проведе и интервю. Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.

Цената включва:
 • самолетни билети София - Пекин и Хонконг - София на авиокомпания "Turkish Airlines" (за октомври) с включени летищни такси;
 • чекиран багаж 30 кг, ръчен багаж до 8 кг на авиокомпания "Turkish Airlines";
 • самолетни билети в икономична класа Шанхай - Хонконг с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 5 кг;
 • билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан и от Сиан до Шанхай;
 • описаните в програмата трансфери;
 • транспорт с автобус по маршрута;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Beijing Phoenix Suyuan Hotel" **** (или подобен) в Пекин;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Xian Quest Hotel" **** (или подобен) в Сиан;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Shanghai Yun’s Paradise Hotel" **** (или подобен) в Шанхай;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Hong Kong Regal Oriental Hotel" **** (или подобен) в Хонконг;
 • 7 вечери в традиционни китайски ресторанти;
 • описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг;
 • еднодневна екскурзия до Макао;
 • посещение на Великата китайска стена;
 • панорамна обиколка на остров Хонконг;
 • разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг;
 • входни такси за всички обекти, включени в програмата;
 • местни екскурзоводи по целия маршрут;
 • водач-преводач от България;
 • застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.
Цената не включва:
 • виза за Китай;
 • бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
 • входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
 • градски транспорт;
 • разходи от личен характер;
 • застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Наши партньори са

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах