За нас   |   Услуги   |   Контакт с нас   |     |   Български   English
+3592 981 48 09 [email protected]

Южна Африка с водопада Виктория от София

Бюлетин

Календар

Наши клиенти са

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Южна Африка с водопада Виктория от София
12 дни / 9 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Ден 1 - София - Варна – Истанбул

Полет от София в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.

Полет от Варна за Истанбул в 14:25 ч. и пристигане в 17:00 ч.

Ден 2 - Кейптаун

Излитане от Истанбул в 01:55 ч. Кацане в  Кейптаун в 12:10 ч. Наричат го градът-майка, защото е най-старият град в страната и съхранява културно-историческо наследство на повече от 300 години. Кейптаун е основан през ХVІІ век от холандци, от онова време са запазени изключително красиви исторически сгради.

Посрещане от местния партньор и трансфер до хотел "Southern Sun Waterfront" 4* (https://www.tsogosun.com/southern-sun-waterfront-cape-town)  или подобен.

Време за почивка след дългите полети.

Вечеря в ресторант Balducci (https://balduccis.co.za/) - открит през 1996 г. и дело на архитектурния гений Стефан Антони.

Завръщане в хотела и нощувка.

Ден 3 - Лос Анджелис на Южна Африка

Лос Анджелис на Южна Африка

След закуска ще направите  обзорна екскурзия из забележителностите на Кейптаун. Като туристическа дестинация този красив град има славата на южноафриканския Лос Анджелис. Около него се издига планината Тейбъл, 930-метровата икона на града, до която се стига по пешеходна пътека или по въжена линия (но само при хубаво време). Ако метеорологичните условия позволяват, горещо ви препоръчваме да отидете до върха. Гледката оттам е невероятна! /Посещението не е включено в цената на основния пакет/.

И така, какво най-интересно ще видите в Кейптаун - град повече европейски, отколкото африкански? Кметството, Парламента, Националната библиотека, парка с Къщата на градинаря, където президентът на страната посреща дипломатическите представители; Голямата църква и др. Замъкът Добра надежда е най-старата сграда в Южна Африка, построена е през 1 679 г, и ви очаква с ритуала по смяната на караула и оглушителния залп на оръдие, голямо колкото..... пинчер.

Продължавате в търговско-туристическия център Victoria and Alfred Waterfront, най-посещаваното място в Кейптаун, разположено между остров Робен и планината Тейбъл. Тук се намират най-големите молове в града, луксозни хотели и апартаменти, ресторанти, места за развлечения и др.

Вечеря в ресторант "Gold restaurant" на брега. Нощувка.

 

 

Ден 4 - Нос Добра Надежда

Нос Добра Надежда

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание. Посоката е още по на юг. Там, където си дават среща двата океана - Атлантически и Индийски. Тази целодневна екскурзия до нос Добра Надежда предлага панорамна обиколка на крайбрежието, посещение на плажа Боулдер с колонията на пингвините, ботаническата градина Кирстенбош, съхранила голямо и ценно богатство от южноафриканската флора.

Обяд в малък ресторант в Саймън таун.

Eкскурзията включва и изкачване с кабинков лифт до Кейп Пойнт - много живописно място в едноименния резерват. По думите на сър Френсис Дрейк - прочут мореплавател от ХVІ век, от Кейп Пойнт се открива най - красивата гледка в света.

На самия нос Добра надежда си направете снимка пред табелата с надпис "Cape Good Hope", символичен знак, че сте покорили още една географска ширина.

Вечерта - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 - Вино от африканския юг

След закуска отпътуване за целодневна екскурзия "По пътя на виното". Южна АФрика е производител на превъзходни вина и сме предвидили посещение на едни от най-известните лозарски региони като Стеленбощ, Франшхук и Паарл. Дегустация на вина в две от многобройните винарски изби с плато от избрани сирена: Анура и Кавали.


Обяд на меню в ресторант Cavalli.

Вечерта следва гала вечеря в типичен африкански ресторант "Africa cafe", като финал на вашето пребиване в Кейптаун. Ресторантът се намира в колониалния квартал Бо Каап, известен с шарените цветове на фасадите на сградите. Ще опитате традиционни ястия, а красиви момичета от ресторанта ще ви потанцуват.
Нощувка.

Ден 6 - Замбези и африканския залез

Закуска. Свободно време. Трансфер и полет до Ливингстън - туристическата столица на Замбия. Целта на това пътуване е Виктория - най-големия водопад в света. А градът носи името на Дейвид Ливингстън - шотландски мисионер в Африка, живял през XIX в. Той е откривателят и кръстник на водопада Виктория. 
Посрещане от местния партньор и трансфер до хотел "Avani Victoria Falls Resort" 4* (https://www.gha.com/AVANI-Hotels-Resorts/AVANI-Victoria-Falls-Resort) или подобен.
Следва круиз по река Замбези. От борда на кораба ще наблюдавате обитателите на четвъртата по дължина река в Африка (2700 км.), но голямата атракция е залезът - невероятно красивото сбогуване с африканското слънце.
Завръщане в хотела. Вечеря  и нощувка.

Ден 7 - Гърмящият пушек

След закуска предстои голямата атракция - посещение на водопада Виктория. На местното наречие звучи като Мози-оа-Туня и означава Гърмящ пушек. И действително, когато човек наблюдава водопада отдалеч, във въздуха се издига огромно кълбо пара, наподобяващо дим. Водопадът се простира на площ от 1,5 км и се спуска от над 100 м височина. Гледката е неописуема! Над дефилето, в което пада огромната гърмяща маса вода, се простира мост, от който се открива не само страхотна гледка към водопада, но тук си пробват адреналина и какви ли не смелчаци - сред, който на първо място са скачачи с бънджи.
Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 8 - Разходка в праисторията

Закуска. Трансфер до летището и полет до Йоханесбург. Посрещане от местния партньор. Предстои една малка разходка в ... праисторическата епоха. Северозападно от Йоханесбург, в региона Маропенг, се намира уникалният музей Cradle of humankind, в който са представени най-старите следи от съществуването на човека. Ще имате уникалния шанс да почерпите от извора как преди няколко милиона години нашият прародител се е превърнал в homo sapiens, да проследите еволюцията на човека и земята.
Настаняване в хотел "Southern Sun Pretoria" 4* (https://www.tsogosun.com/southern-sun-pretoria)  или подобен.
Вечеря в ресторант Blue Crane Restaurant (https://www.bluecranerestaurant.co.za/) в сърцето на Претория.
Нощувка.

 

Ден 9 - Спомени от златната треска

След закуска ще направите обиколка на Претория. Градът е известен със своите многобройни паркове и музеи, с правите и широки като аутобани улици, където могат да се видят и уникалните дървета джакаранда, внесени от Бразилия. Тук са и представителствата на дипломатическите мисии. Претория е изходен пункт към някои от най-популярните национални резервати за диви животни: Крюгер, Пиланесбърг и др., където се провеждат и обичайните африкански сафарита.

След това ще посетите бившето гето Совето. Това ще ви върне във времето на апартейда и борбата на чернокожото население срещу расисткия режим, но това е част от съвременната историята на Южна Африка. Възможност за обяд в Совето в традиционен ресторант срещу заплащане.

След обяда следва посещение на тематичния парк Gold Reef City. Тук се спускате в автентична златна мина от края на XIX век, където е пресъздадена епохата на златната треска. В галериите на мината ще проследите процеса на добива на златото. И до днес РЮА се смята за най-голям производител в света на жълтия скъпоценен метал. След това ще имате възможността да видите как се изработват златните кюлчета.

На път за Претория ще прекосите и Йоханесбург, най-големият град в страната, финансов, промишлен и търговски център на РЮА, с население от 4 милиона души. Градът е смесица от стария виктриански и новия архитектурен стил на типичния мегаполис. Една от най-красивите сгради от старата епоха е Главната поща с часовника от 1897 г.

Вечеря в ресторант Rockefeller restaurant в хотел Manhattan (http://www.eatout.co.za/venue/rockefeller-restaurant-at-manhattan-hotel/) .

Нощувка.

Ден 10 - На "лов" за голямата петорка

След закуска сафари в един от националните паркове на Южна Африка.

Екскурзията започва с развлечения. Място на действието - Сън Сити, кралството на забавленията, известно като "Изгубения град". В далечни времена, местен вожд сънувал, че на това място го очаква раят. Преселил се с племето си и живели дълго в охолство, докато внезапно земетресение разрушило из основи града. По - късно, през миналия век, се появил богат предприемач, който възстановил града. Сега това е място за удоволствия: голф, водни атракции (включително басейн с изкуствени вълни), кина, ресторанти, разкошни дворци и хотели. Сън Сити е и Меката на казината в Африка. Свободно време за релакс, забавления и обяд.

Продължавате към Националния парк Пиланесбърг, разположен върху угаснал преди 1 милион години вулкан. Ще се качите на джипове с рейнджъри за охрана и ще навлезете в царството на дивата Африка. На площ от 57 000 хектара се срещат 350 вида птици, 65 вида влечуги, 35 вида бозайници. Тук е домът на «голямата петорка»: лъв, леопард, слон, бивол и носорог, която ще дебнете да уловите във фотообектива по време на  джип сафарито в парка.

Завръщане в хотела в късния следобед. Вечеря и нощувка.

Ден 11 - Кейптаун - Истанбул

След закуска освобождавате стаите, като оставяте багажа си на съхранение в хотела. Свободно време за разходка и покупки. Трансфер до летище в Кейптаун и полет за Истанбул в 19:10 ч.

Ден 12 - Отново на родна земя

Кацане в Истанбул в 05:45 ч.
Излитане за Варна в 14:35 ч. и пристигане в 16:05 ч.
Полет за София в 08:35 ч. и кацане в 08:50 ч.


Условия:

Минимален брой участници: 10

Срок за набиране на група: 31.08.2018


Условия за записване
Депозит при записване: 2000 евро/ 4000 лв Доплащане: 45 дни преди отпътуване
Необходими документи:
Необходими документи за издаване на виза за РЮА: - Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане; - Фотокопие на страницата със снимката - 2 снимки паспортен формат - Подробно извлечение от банкова сметка на пътуващия или кредитна карта задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. Трябва съвсем точно да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да надвишава сумата от 500 евро на седмица престой. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от лицензирана преводаческа агенция. - Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, откога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в РЮА той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен). - За деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето също преведен на английски и заверен с апостил. - Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова. - Медицинска застраховка - Копие от резервация за двупосочен самолетен билет. - Такса за издаване на виза 65 лв. (не се възстановява) - Визата се издава в рамките на 10 работни дни (ако документацията е пълна)
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.Цената включва:

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София/ Варна - Истанбул - Кейптаун/ Йоханесбург - Истанбул - София/ Варна с авиокомпания Turkish Airways
 • Летищни такси в размер на 360 евро/705 лв. (към 22.12.2017 г.). При разлика в размера на таксите към датата на издаване на билетите, съответната разлика се доплаща или връща
 • Всички трансфери летище - хотел - летище по програма
 • Климатизиран транспорт по маршрута на програмата
 • 4 нощувки със закуски в хотел "Southern Sun Waterfront" 4* или подобен в Кейптаун
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Avani Victoria Falls Resort" 4* или подобен в Ливингстън
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Southern Sun Pretoria" 4* или подобен в Претория
 • 9 вечери в подбрани качествени ресторанти
 • 2 обяда
 • Всички екскурзии, описани в програмата: праисторическата разходка, сити тура на Претория и парка Gold Reef Creek, водопада Виктория и круиза по река Замбези, сити тура на Кейптаун, дегустацията на вина в най-добрите изби на африканския юг, екскурзията до нос Добра надежда, сафарито в Пиланесбърг
 • Местни екскурзоводи
 • Водач - преводач от фирмата - организатор

Цената не включва:

 • Виза за РЮА– около 65 лв., задължително лично кандидатстване за виза и явяване. Агенцията съдейства за подготовката на документите.
 • Виза за Замбия - 50 USD, заплаща се на място при пристигане в Ливингстън
 • Бакшиши
 • Лични разходи
 • Други хранения освен посочените в програмата
 • Напитки по време на храненията

Наши партньори са

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах