За нас   |   Услуги   |   Контакт с нас   |     |   Български   English
+3592 981 48 09 [email protected]

Южна Африка с парка Крюгер /ЮАР/,Зимбабве с водопада “Виктория” и Ботсвана

Бюлетин

Календар

Наши клиенти са

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Южна Африка с парка Крюгер /ЮАР/,Зимбабве с водопада “Виктория” и Ботсвана
12 дни / 9 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
18.02.2020 от 6841.49 лв. Резервирай


Програма по дни
Ден 1 16.02.2019: София – Истанбул – Йоханесбург
Излитане  от  София с полет на АК „Turkish Airlines” в 21:20 ч и кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 02:15 ч. на 17.02.2019 г.
 

Ден 2 17.02.2019: Йоханесбург 28.03.2017: Йоханесбург
Пристигане в Йоханесбург в 11:05ч преди обяд. Трансфер до хотел Peermont Mondior 4* или подобен. Свободно време за обяд. Настаняване в 14:00 ч.
Следобяд обзорна обиколка на Йоханесбург (включено в цената) - най-големият финансов, търговски и индустриален център на ЮАР. Ще посетим квартала на скъпите имения и къщи Westcliff, ще минем покрай моста на Нелсън Мандела (стоп за снимки, без да се пресича). Накрая ще направим пешеходна обиколка на Constitution Hill – комплекс, който събира на територията си сградите на Старата Крепост, Женския затвор и Затвор номер 4, в който са лежали личности като Нелсън Мандела и Махатма Ганди. Понастоящем тук се намира сградата на Конституционния съд на страната или този, който се грижи за правата на хората в ЮАР. Мястото е свидетел на 100 годишна бурна история на страната, свързана с живота на всеки един гражданин на ЮАР.    
Връщане в хотела и свободна вечер. Нощувка /1/.

18.02.2019: Йоханесбург – Водопада Виктория/ Закуска и следобеден коктейл
Закуска. Трансфер до летището за полет към съседната страна – Зимбабве, за да посетим най-големия водопад в Африка - Виктория. След пристигане, траснфер и настаняване в хотел The Kingdom at Victoria Falls 3* или подобен, в близост до водопада. Ще имаме свободно време за освежаване.
Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „гърмящия дим” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заема и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса.
Привечер ще имаме възможност да се насладим на невероятни гледки и да зърнем някои диви животни по време на Вечерния круиз на залез слънце (включено в цената) с леки закуски, сандвичи, безалкохолни напитки, шампанско и бира по време на круиза. Връщане в хотела. Нощувка /2/.
 

Ден 4 19.02.2019: Водопада Виктория/ Закуска и вечеря
Закуска. Ранно отпътуване от хотела за полудневно посещение на Водопада Виктория (включено в цената).
Тази сутрин ще направим незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като  Моси-оа-Туня или Гърмящата вода. Тонове вода се изсипват от дългата почти 2км линия на водопада и падат от 100м височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри от тук.
Ще имате и свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията на водопада като Полет с хеликоптер над водапада, бънджи скок над водопада или рафтинг и много други, които можете да заявите и заплатите на място.
Привечер връщане в хотела и посещение на атрактивната програма с местни музика и танци в известния „Бома-ресторант” с включена вечеря с местни специалитети (включено в цената). Нощувка /3/.
 
 

Ден 5 20.02.2019: Водопада Виктория - Националния Парк Чобе, Боствана/ Закуска
Закуска. Свободно време или  посещение на съседна Ботсвана и Природен парк Чобе (срещу допълнително заплащане – 230 $ на човек). Днешното вълнуващо приключение започва с преминаване на границата с Ботсвана и качване на лодка, с която ще пресечем живото-поддържащата река Чобе. Тук ще можете да снимате водните обитатели на парка – хипопотамите и крокодилите, а също и да зърнете някои от животните, които идват да пият вода от реката.
Следва обяд в ресторант на брега на реката (включен в цената).
Ранния следобед започва Вашето първо сафари, в което ще имате възможност да видите различни животни по време на разходката с открити джипове.
Връщане в лоджа в близост до Парка Виктория. 
 
Или
 
Полудневен тур до о-в Ливингстън, Замбия и Дяволския басейн (срещу допълнително заплащане – 185 $ на човек).  Ще се качим на лодка, с която ще достигнем до о-в Ливингстън (природен резерват част от република Замбия, от където можете най-добре да наблюдавате приказния водопад). Тук ще ни посрещнат местните гидове с традиционната енергийна напитка Maheu. След това ще се придвижим до източната част на острова, от където се открива спираща дъха гледка към Конското копито и Дъгата. А после се отправяме към западната част на острова, която гледа към основната част на водопада. Гледката е смайваща!
За смелите, предлагаме да се топнат в Дяволския басейн, което е едно неописуемо и изпълнено с адреналин изживяване! Не е задължително да сте добри плувци, за да влезете тук, защото сте обезопасени с въже, с помощта на което можете да се приближите до ръба на басейна и да се полюбувате на прекрасната гледка.
Връщане на остров Ливингстън, с възможност за снимки, преди отпътуването с лодка обратно към хотела. Свободно време.
*За тази екскурзия ви е нужен паспорт, нехлъзгащи се водни обувки, шапка за слънце, бански и слънцезащитен крем. Не забравяйте и камерите и фото апаратите си.
Нощувка /4/.
 

Ден 6 21.02.2019: Водопада Виктория – Йоханесбург – парка Крюгер/ Закуска и Вечеря
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург.
Пристигане в Йоханесбург и трансфер до лоджа в парка Крюгер (около 390км или около 5ч с автобус).
Настаняване в Protea by Marriott at Kruger Gate 4* или подобен. Вечеря и нощувка /5/.
 

Ден 7 22.02.2019: Сафари в парка Крюгер/ Закуска и Вечеря
 
Ранна закуска в лоджа.
Днес ще имаме на разположение цял ден в един от най-популярните национални паркове в ЮАР – Крюгер.
Ранно отпътуване (около 6ч сутринта) за целодневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове. Не забравяйте своите камери и зарядни устройства!
Почивка за обяд в някой от ресторантите на парка (срещу допълнително заплащане на място).
Връщане в хотела вечерта и вечеря в ресторанта на лоджа. Нощувка /6/.
 

Ден 8 23.02.2019: парка Крюгер - Кейптаун, планината Маса/ Закуска
Закуска. Трансфер до летище Skukuza за полет до Кейптаун.
Пристигане и посрещане на място от местния екскурзовод. По пътя към хотела ще направим кратко разглеждане на града.  Обиколката (включено в цената) ще започне с изкачване на Table Mountain - планината Маса - символ на града, отстояща на 1 080 метра надморска височина, откъдето се открива изключително красива гледка към част от него, ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия (билетът е включен в цената; използването й зависи от метеорологичните условия) и въртяща се кабина на 360 градуса. За любителите катерачи има пешеходни пътеки. Скалните масиви са твърде отвесни.
Продължаваме с обиколката на централните части на Кейп Таун. Ще посетим пешеходно централната част на града Company’s Garden, чието име идва от Датската компания, която започва изграждането на градините през 1652 г. с цел да ги направи място за изхранване на екипажите на своите кораби, които спирали тук с товарите си с подправки по пътя между Европа и Източните Индии. Днес на територията на градините могат да се видят лоджите за робите, които са построили голяма част от града, настоящата сграда на Парламента, Планетариума и Южноафриканския музей Iziko, седалището на англиканската църква на Южна Африка – катедралата St. George, националната библиотека на Южна Африка, Голямата Синегога, Tuynhuys – сградата се използва за специални събития от президента.
Настаняване в хотел  City Lodge V&A Waterfront 3* или подобен. Свободно време. Нощувка /7/.
 

Ден 9 24.02.2019: Кейп Таун - Нос Добра Надежда/ Закуска
Закуска. Целодневна екскурзия до най-южната точка на континента Африка – Нос Добра Надежда (включена в цената). Пътят ни минава по крайбрежието на Атлантическия океан, където се намират едни от най-красивите райони на Кейптаун - Ривиерата на Южна Африка - Sea Point, Bantry Bay, Clifton, Camps Bay. Ще спрем в Hout Bay за круиз до Острова на тюлените (по желание, не е включен в цената).
Продължаваме към Националния резерват Cape Point, който се разпростира на повече от 17 хил акра полщ, на която могат да се видят типични представители на местната фрола и фауна. Тук се намира най-големият център за опазване на костенурки, също так амогат да се видят множество птици, павиани, малки африкански антилопи reebok, зебри, големи антилопи и беломуцунест бубал (вид антилопа, характерна за южната част на континента Африка).
На връщане ще минем покрай Boulders – мястото, където живеят в естествена среда  колония пингвини. Пътят към хотела е по брега на Индийския океан с кратка спирка в ботаническата градина Кирстенбош. Нощувка /8/.
 

Ден 10 25.02.2019: Кейп Таун - Пaрл - Франчук – Стеленбош – Кейп Таун/ Закуска
Закуска. Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун (включена в цената).
Paarl town – градът известен с налагането на езика африканс като втори официален в страната, както и с първия град отправил призив за свобода и полагане на основите на Новата държава Южна Африка след освобождаването на Нелсън Мандела от затвора. Ще спрем във ферма за дегустация на вино.
Продължаваме към Franschoek (в превод „френското ъгълче“), известно с първото място в страната, където се заселват французи протестиращи срещу каноните на средновековната католическа църква и Инквизицията в Европа. Включена е винена дегустация.
Ще имаме свободно време за обяд (не е включен в цената).
Последната ни спирка и обзорна екскурзия днес, е на втория най-стар град построен в ЮАР - Stellenbosch. След последната дегустация на вино, ще се завърнем в Кейп Таун. Нощувка /9/.
 

Ден 11 26.02.2019: Кейп Таун – Истанбул/ Закуска
Закуска. Свободно време до обяд или по желание круиз до о-в Robben (срещу допълнително заплащане), където се намира един от най-строгите затвори в страната - затвора, който е бил използван за политически затворници, включително и Нелсън Мандела (билет за круиза около около 29 $ и доплащане за трансфер 35 $ на човек в двете посоки при минимум 12 човека).
Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет Кейп Таун – Истанбул в 17:55 ч.
 

Ден 12 27.02.2019: Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 06:00 часа. Свързващполет за София в 08:35 часа. Пристигане в София в 08:55 сутринта.

 


София-Йоханесбург – Водопада Виктория – Национален парк Крюгер - Кейп Таун - Нос Добра Надежда – Франчук – Стеленбош-Кейп Таун – Истанбул-София
Благодарим Ви за участието!
Очакваме Ви отново за Вашите мечтани пътешествия!
 
 
Пакет с включени летищни такси Цена на човек в двойна стая: Цена на човек в единична стая:
Ранни записвания до 15.11.2018 3298 евро/ 6451 лв 3868 евро/ 7566 лв
Цена от 16.11.2018 3448 евро/ 6744 лв 4018 евро/ 7859 лв


Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:
 • 16.02 СОФИЯ 21:20 ИСТАНБУЛ 23:40
 • 17.02 ИСТАНБУЛ 02:15 ЙОХАНЕСБУРГ 11:05
 • 26.02 КЕЙПТАУН 18:00 ИСТАНБУЛ 06:00
 • 27.02 ИСТАНБУЛ 08:35 СОФИЯ 08:55

Срокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
 В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да пътува, сумата за издаването на виза НЕ се възстановява.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 16.01.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА дължимите суми, свързани с преиздаване на билетите и всички други разходи, произтекли от смяната на имената на пътниците.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1855013150000645046 на ЗАД „Армеец”.
 


Цената включва:
Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейп Таун – София с включен багаж до 40кг; Самолетен билет Йоханесбург – Водопада Виктория – Йоханесбург с включен багаж до 20 кг; Самолетен билет от парка Крюгер – Кейп Таун с включен багаж до 20 кг; Всички летищни такси; Всички трансфери по програмата; 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Mondior 4* или подобен; 3 нощувки със закускa в района на водопада Виктория в хотел The Kingdom 3* или подобен; 2 нощувки със закуски в Национален парк Крюгер в хотел Protea by Marriott at Kruger Gate 4* или подобен; 3 нощувки със закуски в Кейп Таун в хотел City Lodge V&A Waterfront 3* или подобен; 1 вечеря с местни спициалитети и музикална програма в Бома ресторант в района на Водопада Виктория; 2 вечери в хотел Protea by Marriott at Kruger Gate 4* или подобен в парка Крюгер; Полудневна обиколка на Йоханесбург; Полудневно посещение на водопада Виктория; Круиз на залез слънце по р. Замбези до Водопада Виктория с включени напитки и закуски; Целодневно сафари в парка Крюгер; Целодневна екскурзия на Кейптаун и планината Маса с включен билет за въжената линия; Еднодневна екскурзия от Кейптаун до Нос Добра Надежда, Националния резерват Cape Point и посещение на плажа Boulders за наблюдение на пингвини; Еднодневно посещение от Кейптаун на градовете Paarl town, Franschoek и Stellenbosch с включена дегустация на вино; Местен лицензиран екскурзовод, с превод на български от водача на групата; Представител от България по време на цялото пътуване; Медицинска застраховка за периода на пътуване с асистанс и покритие 10 000 евро;


Цената не включва:
Виза ЮАР – 65 лева – подава се лично в посолството на ЮАР в София; Виза Зимбабве – след електронно одобрение и предварително попълнен формуляр, поставя се на място на летище се заплаща както следва: 30 $ за еднократон влизане в Зимбабве; 50 $ на човек - цена на двукратна виза (само за записаните за о-в Ливингстън); Виза за Замбия: 20 $ на човек, заплаща се лично при влизане в страната само за тези, които решат да посетят остров Ливингстън, Замбия; Такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР и за Зимбабве – 50 лева; Еднодневно сафари до Ботсвана и Природен парк Чобе от хотела в района на водопада Виктория – 230 $ (заявява се и се заплаща предварително от България); Полудневна екскурзия до о-в Робен в Кейптаун – около 29 $ билет за круиза и доплащане за трансфер 35 $ на човек в двете посоки при минимум 12 човека (заявява се и се заплаща предварително от България); Екскурзия до о-в Ливингстън и Дяволския басейн от хотела в района на водопада Виктория – 185 $ (заявява се и се заплаща предварително от България); Рафтинг на водопада Виктория - 123$ (заявява се и се заплаща на място); Бънджи скок над водопада Виктория – 149 $ (заявява се и се заплаща на място); Хеликоптер над водопада Виктория, около 13 мин. – 131$ (заявява се и се заплаща на място); Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – около 60 $ (заплащат се предварително от България);

Наши партньори са

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах